2011. április 24., vasárnap

Párnák a kerti padra..



Ezek a párnák a hosszú téli esték termékei. Jó kihasználni azt az időt amikor nem tölthetünk annyi időt kint, hát én is ezt tettem. Most meg gyönyörködöm a szépségeimben.. mármint a párnákban..



Először is az ülőpárnákat vontam be. Ez úgy történt, hogy a szivacsot, amit méretre rendeltünk, bevontam egy vékonyka lenvászonnal. Aztán egy jó vastag lenvászonból, (a vásznat még a nagymama készítette saját szövőgépén - hogy mire nem jók a padlás látogatások..) készítettem neki lezipzározható huzatot. Így bármikor levehető és mosható.



Összeszedtem a terítő-, függöny-, vagy bármi más varrásából maradt anyagokat. Ezeket használtam fel a párnák készítéséhez. Először magát a párnát készítettem el. Ezeket a már említett vékony len anyagból varrtam és kitömtem szivaccsal.



A párnahuzatok különbözőek lettek. Feljebb láthatjuk a piros kockásokat sötétkék szegéllyel, zipzárral. Szépségesek, ugye?.. A királykék párna ugyancsak nagymama szövéséből való, egy vékonyabb fajta, befestettük kék színre. Szegélye a maradék piros kockás anyagból, gombokkal záródik.



A piros szegélyes párna érdekessége, hogy a piros szegély nem más, mint egy piros cipőfűző, az 1960-as évekből maradt ránk :) (nem baj, ha pár dolgot megőrzünk..) Anyaga még hajdanában IKEA-ban vásárolt szövet maradék. Hát ezek lettek a maradékokból..
A többit majd később megmutatom:)


Te is szoktál varrni otthonra?



3 megjegyzés:

  1. Tyűha milyen ügyes vagy!
    Nagyon szép, harmonikus lett a végeredmény, jó kis tengerparti színek :o)
    Külön klassz, hogy "szedett-vedett" anyagokból, kellékekből hoztad össze!

    VálaszTörlés
  2. Móni, nagyon ügyi vagy, gyönyörűségesek lettek a párnák! Ide szoktatok kiülni beszélgetni és enni? Nagyon szépek a székek és a pad is!!! : ) gabi

    VálaszTörlés
  3. Köszi Molika! Igen a tengerparti feeling az egyik nagy kedvencem, minden színével együtt:))
    A megmaradt anyagok pedig később kincsek lehetnek egy más tárgy elkészítéséhez, de gondolom ezzel Te is így vagy:))

    Gabi, Köszi Neked is, igen a padokat is saját kezűleg kezeltük le ilyenre, ugye a tengerparti hangulat..:))

    VálaszTörlés